Tuollaasen tuotteen löysin vahingossa fasepookista, ja pitihän se heti alkaa ihmettelemään, että mikä tuote se mahtaa olla. Eli lyhyesti Cozify on siis pieni kodin automaatiojärjestelmä, jolla pystyy ohjaamaan pistorasioita ja "älylamppuja", ja johon voi liittää langattoman äänentoiston, liikkeen tunnistimia, kosteushälyttimiä tai jopa ovisensorin/sensoreita. Tuotetta ohjataan älypuhelimella. Pistorasioita ja lamppuja voidaan joko ohjelmoida toimimaan tiettyinä kellonaikoina tai aktivoitumaan liikkeentunnistimesta. Lisäksi on mahdollista saada ilmoitus jos ovi avataan (olettaen että ovessa on ovisensori, jonka voi ostaa erikseen), kosteushälytys, mikäli kosteusprosentti nousee liikaa, lämpötilatiedon ja langattoman äänentoiston. Lisäksi mahdollisuudeksi liittää on tulossa ainakin IP-kamera ja joitain lukkoja. Toivottavasti tulevaisuudessa myös palohälytin!

Tällähän on lisäksi helppo saada pieniä säästöjä aikaan sähkönkulutuksessa. Itselläni kun on olohuoneessa telkkari ja tikipoksi ja blue-ray ja pleikkari ja kaikki tietysti aina standby-tilassa. Niin olohuoneeseen yksi pistorasia johon laittaisi jatkojohdon ja siihen laittaisi kaikki nuo edellä mainitut vehkeet, ja laittaisi toimimaan ajastuksella, niin vehkeet eivät olisi turhaan päällä yöllä. Itse kun en ole mikään yökukkuja, niin voisin hyvin laittaa sammumaan 12 yöllä ja menemään päälle vaikka kahdeksalta aamulla. Siinä säätyisi kahdeksan tunnin standby-tilojen virrat. Eihän se viikossa paljoa ole, mutta vuodessa se alkaa jo tekemään jonnin moisen säästön.

Tämä tuote kuuluu ehdottomasti siihen osioon, jota haluaisin päästä testaamaan itse ja kertomaan käyttökokemuksesta. Alempana vielä pari linkkiä tuotteeseen. Suosittelen tutustumaan ja katsomaan vähintään tuo Teknavin esittelyn!

 

https://www.youtube.com/watch?v=bXErX606aD  I "Teknavin esittely"

http://www.cozify.fi/

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/61718/fxtst/Cozify-Hub-kotiautomaatio-ohjain